بستر خانواده برای رشد فرزند
ارقم یکی از صحابه ی پیامبر(ص) بود.بیشترین شهرت ارقم بدان سبب است که خانه وی در مکه بر دامنه کوه صفا محل تجمع مسلمانان نخستین بود و هم در آنجا پیامبر مردم را به اسلام دعوت میکرد و گفتهاند که گروه بسیاری در همین خانه به اسلام گرویدند.
اما ارقم زمان دوران قبل از انقلاب و مبارزات علیه حکومت طاغوت در ایران چه کسانی بودند؟
می توان گت یکی از افرادی که مانند ارقم در آن دوران رفتار کرد ،شهید آیت الله صدوقی، بودند.
آیت الله صدوقی از فدائیان اسلام به شدت حمایت می کرد، به گونه ای که خانه اش در شهر قم پناهگاه آنان بود . در سال 1330 (ه .ش) وقتی سید عبدالحسین واحدی (مرد شماره دو فدائیان اسلام) تحت تعقیب قرار گرفت، آیت الله صدوقی او را در خانه اش پنهان کرد . ماموران شاه دو مرتبه به منزل او ریختند، ولی بعد از ناکامی از پیدا کردن واحدی، با عذرخواهی از آنجا خارج شدند .
و اما قیاسی دیگر؛
پسرارقم که در چنین خانه ای بزرگ شد در تاریخ اسلام دارای سه افتخار بزرگ می باشد که از همه مهمتر این بود که او بعد از فوت پیامبر جزء نخستین افرادی بود که حدیث غدیر را یادآوری کرد و در واقعه سقیفه به طرفداری از امام علی(ع) معتقد بود اگر ایشان به جانشینی پیامبر مطرح شود اختلافی پیش نخواهد آمد.
و آ یت الله صدوقی، در هشتم صفر 1327 ه . ق در شهر یزد متولد شد . پدرش میرزا ابوطالب، فرزند محمدرضا و او فرزند آخوند ملا مهدی بود . آیت الله صدوقی در سن هفت سالگی، پدر و در نه سالگی، مادرش را از دست داد و از آن پس تحت سرپرستی پسرعمویش، میرزا محمد کرمانشاهی قرار گرفت. به اعتقاد همگان این خاندان پاسداران شریعت بودند.
مطالعه ی تاریخ زندگی این دو بزرگ جهان شیعه نشان می دهد که محیط خانواده اولین پله ی رشد شخصیت فرزند می باشد. هیچ شخصیت برجسته ای وجود ندارد که پشت آن خانواده و حمایت های آن وجود نداشته باشد. این خانواده است که به جهت گیری هدف اعضای آن شکل می دهد. در حال حاضر پدر و مادر باید با ایجاد فضاسازی دینی در خانه سعی کنند که فرزندان را با دین آشنا کنند. والدینی که شب قدر را پاس ندارند و به آن ارزش ننهند چطور باید از فرزندان آنان انتظار داشت که متدین باشند. وقتی کودک ببیند که امشب مثل شب های دیگر نیست که بعد از تماشای سریال همه بخواب بروند و برنامه عوض شده و پدر و مادر او را در نیمه ی شب به محافل مذهبی و مساجد می برند خود متوجه ی تفاوت آن شب می شود و در دراز مدت با ذهن کنجکاوش به دنبال چرایی علت می پردازد.
بردن کودک به مجالس مذهبی و یا برپا کردن این اجتماعات درخانه باعث می شود تا ما هم رفتار ارقم وار پیدا کنیم و کودکی همچون زید یا شهید آیت الله صدوقی پرورش دهیم.
منابع مورد استفاده:
نویسنده:معصومه ورمزیار
بازی آرایشگری دخترانه اندروید
چندی است که بازی هایی برای گوشی های اندروید طراحی شده با عنوان مکاپ که در آن دختر جوانی به صورت انیمیشن آرایش می کند و نوع آرایش و رنگ آن را کاربر مورد نظر انتخاب می کند.
خب مادرها این بازی را براحتی روی گوشی خود نصب می کنند و آن را دراختیار دختر خود قرار می دهد تا او با آن سرگرم شود! ولی نمی داند که این بازی چه اثرات مخربی در شخصیت فرزند او در دراز مدت دارد. کودکی که درسنین پایین مثل چهار یا … وارد این فضا می شود ناخودآگاه آرایش کردن را یاد می گیرد و خیلی سریع با این موضوع آشنا می شود و حتی در انجام آن توانایی پیدا می کند. زیرا در روز طی نیم ساعت با آن کار می کند و این به تدریج باعث می شود که سن آرایش کردن در دختران ایرانی پایین بیاید.
خب این وسط چه کسی سود می برد؟ کشورهای سازنده ی لوازم آرایشی یا خانواده های ایرانی؟ وارد بحث تهاجم فرهنگی نمی شوم که دید سیاسی به مخاطب بدهم و باعث دلسردی خواننده شوم که البته این خود با موضوع بحث ما بیگانه نیست.ولی درحال حاضر روی سخنم با خانواده های ایرانی است. آیا می توانند تحمل کنند که دخترانشان در سن پایینی به آرایش کردن روی آورند و پیامدهای منفی این امر را شاهد باشند.
پس بهتر است هرچیزی را که رایگان بدست می آید و درعین حال جذاب برای فرزند خود تهیه نکنیم. آیا فکر کردین که شرکت های سازنده ی این بازی ها دلسوز شما و فرزندتان بوده که برنامه ی خود را رایگان دراختیار شما قرار داده یا هدف بزرگتری پشت این نقاب انیمیشنی کودکانه داشته؟
نویسنده:معصومه ورمزیار